Pijnbestrijding: cannabis gaat verder waar opium stopt

Dat patiënten die leiden aan de gruwelijke ziekte kanker baat kunnen hebben bij wiet als pijnbestrijder, en als middel om de eetlust op te wekken en misselijkheid tegen te gaan, hebben we al eens eerder beschreven. Uit een Brits onderzoek blijkt nu zelfs dat cannabis nog effectiever is dan eerst gedacht werd. Een wetenschappelijk onderzoek dat uitgevoerd werd onder een significante groep patiënten met vergevorderde kanker toonde aan dat cannabis pijnstillend werkt, zelfs als heftige pijnstillers, zoals morfine, daar alleen niet meer toe in staat zijn.

Patiënten met vergevorderde kanker krijgen opium als pijnstiller

Hoe vreselijk een ziekte als kanker kan zijn weten helaas een heleboel mensen maar al te goed door voorbeelden uit hun directe omgeving. Mensen die in een vergevorderd stadium van de ziekte zijn beland lijden vaak ondraaglijke pijnen. De manier om deze pijn te bestrijden die meestal wordt gebruikt is het toedienen van morfine. Morfine is een sterk pijnstillend middel op basis van opium. Je merkt al, hier wordt het grove geschut ingezet om de pijn te bestrijden. Helaas komt er een moment dat zelfs een uiterst krachtig middel als morfine niet meer in staat is om de pijn afdoende te bestrijden.

 

Cannabis als aanvulling op morfine

Het eerder genoemde Britse onderzoek richtte zich op de vraag hoe pijnbestrijding bij kankerpatiënten toch kon worden verbeterd. De hypothese was dat een combinatie van morfine én cannabis wellicht zou kunnen werken. Dit werd zeer professioneel onderzocht door vooraanstaande wetenschappers. De uitkomsten waren verbluffend en erg goed nieuws voor kankerpatiënten met hevige pijn. Uit het onderzoek bleek dat een combinatie van morfine en cannabis, zelfs in het uiterst ver gevorderde stadium van de ziekte, tot een vermindering van de pijn leidde. Via officiële ‘pijnscoretabellen’ werd dit resultaat gemeten en omgerekend. Het bleek dat de toegevoegde cannabis zorgde voor een reductie van de pijn van 30 procent!

3 thoughts on “Pijnbestrijding: cannabis gaat verder waar opium stopt”

  1. hoe geraak ik aan medicinale canabis of wiet en kan je indien je niet rookt dat eventueel gebruiken in een space cake, en hoe moet dat dan? ik ben 68 jaar en mijn rug is versleten door artrose en nu mag ik geen ontstekkingsremmers meer gebruiken daar mijn nieren het niet kunnen verdragen,

    groetjes,Angelique,

    1. Dag Angelique. Je kunt overwegen om medicinale wietolie te gaan gebruiken. De olie is in 3 sterkte varianten te krijgen. De resultaten zijn zeer goed. Ga maar eens naar de website http://www.socialclub.frl. Er zijn reeds duizenden donateurs die vrijwel allen een ernstige ziekte hebben en veel baat hebben bij de olie. Er zijn inmiddels diverse Social Clubs in Nederland en wellicht 1 bij je in de buurt. Ik ben ook donateur en een zeer tevreden gebruiker.

    2. Voor medicinale wiet kun je eens op Internet kijken. Zelf gebruik ik CBD olie. Hier artrose in de knieën, ik gebruik na verschillende onderzoeken omdat bijna niet meer kon lopen, nu glucosaminetabletten gewoon te koop bij drogist. Ik fiets en loop weer normaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA