Cannabis kan helpen diabetes te voorkomen.

Steeds meer mensen lijden tegenwoordig aan diabetes. Deze ziekte, die ook wel bekend staat als suikerziekte, rukt nog steeds op. Hoewel de ziekte met name in westerse landen in Europa en de Verenigde Staten veel voorkomt werd er kortgeleden bekend gemaakt dat er ook zeer veel Chinezen last hebben van diabetes.

In 2010 waren er verspreid over de hele wereld ongeveer 180 miljoen mensen met suikerziekte, daarvan woonden er toen ongeveer 800.000 in Nederland. Mensen met suikerziekte hebben last van een te hoge of te laag bloedglucosespiegel.

Echter uit een Amerikaanse studie blijkt dat het roken van cannabis kan helpen bij het voorkomen van suikerziekte ,  de  van het onderzoek zijn gepubliceerd in het vakblad The American Journal of MedicineEr is een onderzoek gedaan bij  5000 patiënten die werden gevraagd een vragenlijst over hun drugsgebruik in te vullen. Het onderzoek was een onderdeel van het National Health and Nutrition Survey (2005-2010).

Van de onderzochte deelnemers waren er bijna 2000 die in een bepaalde periode van hun leven wiet hadden gerookt. En meer dan één op de tien stak zelfs regelmatige een jointje op. Volgens het rapport zouden regelmatige gebruikers van cannabis na een periode van vasten een lager insulineniveau hebben. Ook hadden de wietgebruikers minder resistent tegen insuline.

Alleen bij de patiënten die nog in de maanden voor het onderzoek cannabis hadden gerookt was het insulineniveau 16 procent lager dan bij de mensen die nog nooit een jointje op hadden gestoken. Dit zou er op kunnen wijzen dat de positieve effecten na verloop van tijd kunnen verdwijnen.

Ook laat  Murray Mittleman (onderzoeker) weten dat er al eerder een verband is aangetoond tussen het gebruiken van wiet en diabetes.
20140915_231936 - kopie

Cannabis kan suikerziektepatiënten ook helpen bij het bestrijden van symptomen als chronische zenuwpijn. Een probleem bij de behandeling van deze zenuwpijn is echter dat het er op lijkt dat patiënten met suikerziekte minder goed reageren op pijnstillers. In deze gevallen kan het roken of verstuiven van cannabis een uitkomst zijn. Uit onderzoeken is gebleken dat het gebruik van cannabis verlichting bracht bij diabetici met ernstige zenuwpijn. Dankzij de cannabis is het voor deze pijnpatiënten mogelijk om met veel minder pijn door het leven te gaan.

2 thoughts on “Cannabis kan helpen diabetes te voorkomen.”

  1. Wat er over wiet wordt gezegd hierboven is onzin. Het kan het insulineniveau waarschijnlijk wel veranderen, maar er zijn meerdere soorten suikerziekten met verschillende oorzaken. Het is heel ernstig als het insuline niveau te laag is ten opzichte van het suikerniveau, want dan kan alle suiker niet omgezet worden in energie en gaat in het lichaam overal schade aanrichten. Teveel insuline ten opzichte van het suikerniveau kan leiden tot een zogenaamde hyper en dat komt vaak voor als men medicijnen voor suikerziekte gebruikt. Dan moet men koolhydraten tot zich nemen, zoals bijvoorbeeld een koekje om het niveau weer gelijk te krijgen. Ik vind dat de wetenschappelijke onderzoeken totaal niet zijn begrepen. Suikerziekte is een ernstige ziekte! Dan kan je niet met wiet gaan experimenteren! Als wiet het insuline niveau ernstig verlaagd onstaat er een ernstige situatie en kweekt men suikerzieke patienten.

  2. Teveel insuline veroorzaakt juist een hypo & 1 van de cannabinoide die kan helpen bij diabetes 2 is THCV, waar nu ook onderzoek naar gedaan wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA