Het verhaal van een medicinale gebruiker: Gerard Meijer

Het gebruik van cannabis als medicijn is helaas nog steeds een ondergeschoven kindje, hoewel er steeds meer positieve onderzoeken gedaan worden zijn artsen nog steeds erg terughoudend met het voorschrijven van medicinale cannabis.
Dat is natuurlijk erg jammer en daarom laten wij medicinale cannabis patienten 2hun verhaal vertellen, zodat iedereen kan lezen hoeveel baat mensen kunnen hebben met cannabis, dit in tegenstelling tot de medicijnen die artsen je vaak voorschrijven.

Kwa School heb ik in die tijd veel verandering gehad
Bij Gerard werd op 6 jarige leeftijd de diagnose ADHD gesteld, en werd er een behandeling gestart.
Deze behandeling bestond de eerste 3 maanden uit  3 maal daags 25 mg ritalin, en na 3 maanden werd dit opgeschroefd naar 2 X 40 1X25 mg.
Tegen de tijd dat Gerard 8 jaar oud was zat zijn dosis op 2×60 1x40mg en s’avonds 40 mg melatonine om hem te helpen met slapen en s’nachts niet wakker te liggen.
Over school zegt Gerard: kwa school heb ik in die periode ook veel verandering gehad, van een reguliere basis school groep 3 of 4 naar een “speciale school met kleinere klassen” en met leerkrachten die verstand zouden hebben van moeilijk lerende kinderen en ook kinderen met een geestelijke/verstandelijke beperking.
In groep 6/7 zat hij met 6 kinderen in de klas van groep 6 en 9 kinderen 3van groep 7, en had hij een leraar die hem de hele dag rustig op de gang kon zetten omdat hij niet stil kon zitten.
Er werd na een berisping van de directeur aan zijn ouders verteld dat hij wel eens een goed pak rammel moest krijgen omdat hij niet stil kon zitten op zijn stoel.

Er stond iedere week wel een ambulance voor de deur
Bij zijn ouders knapte er iets, en van de gemeente mocht Gerard niet thuis geschoold worden ondanks dat hij op zijn reguliere school vaker op de gang dan in de les zat vanwege het feit dat hij niet rustig op een stoel kon blijven zitten.
Van leren was geen sprake, want Gerard kreeg toen al vrij zware medicatie.
Gerard is toen van school veranderd en tegelijk ook naar een andere psychiater gegaan in het RMPI waar de school een onderdeel van was.
Hij kwam in klassen terecht met 11 of 12 andere, en ze hadden allemaal 1 ding gemeen met elkaar: ze zaten daar niet voor hun zweet voeten.
De 1 was een klassieke autist, de andere een asperger en weer een volgende OCD, PDD-NOS, angst syndromen en ga zo maar door.
Er zaten ook kinderen die met justitie in aanraking waren gekomen of die op een gesloten/half gesloten afdeling zaten.
”Zo stond er iedere week wel een ambulance voor de deur omdat er bijvoorbeeld een glas water naar iemand in de iso was gebracht (gesloten afdeling buiten de school om)” zegt Gerard.

Achteraf bleek dat de farmaceutische industrie er extra voor betaald kreeg
Terug naar Gerard, die in die periode van het ene middeltje naar het andere middel werd gegooid, en inmiddels ook een hele lijst van labels op zich kreeg geplakt.
Naast de ADHD kwam er PDD-NOS, dyslectie en in mindere vorm ook dyscalculie bij, zijn lesprogramma werd daarop aangepast en zijn cijfers verbeterde.
Hij begon wel drukker en ongeconcentreerder te worden in de klas, maar de psychiater weidde dat aan het niet goed meer werken van de Ritalin.
Daaropvolgend werden er een aantal andere middeltjes geprobeerd om te kijken waar Gerard het beste op reageerde.13-11
Achteraf bleek dat ze daar vanuit de farmaceutische industrie er extra voor betaald kregen als ze deze middelen zouden voorschrijven, maar een aantal van deze middelen werd niet vanuit de verzekering vergoed.
Zijn ouders moesten dat destijds zelf betalen, en om even in te kunnen beelden hoeveel dat is kosten 30 capsules Concerta 98€, Gerard slikte er daar 60 van in de maand!
Ze zijn toen begonnen met Dipiperon voor 2 weken, maar dat werkte niet zoals ze ”gewild” hadden en gingen over op Concerta: 45mg 1 maal daags.
Dat werkte de eerste 3 maanden goed, hij kon zich goed concentreren en kon zonder problemen een toets maken van een hoger niveau, namelijk groep 8.
Maar na een maand of 4 a 5 werd de dosering toch weer verhoogd omdat de concentratieproblemen en drukte weer terug begonnen te komen.
Gerard ging toen naar 65mg 1 maal daags en na weer 3 maanden naar 85mg!
Overdag was het goed, maar s’avonds begon Gerard toch weer drukker te worden en niet alleen drukker ook agressiever,  dus kreeg hij 65mg s’ochtends en 45mg in de middag en avond, om de rebounce op te vangen.
”En ik er toch een hekel aan om een tablet in et moeten nemen als ik bijvoorbeeld met vriendjes aan het spelen was” verteld Gerard.
Inmiddels kwam er een nieuw middel vrij voor test groepen, dus zijn psychiater wou dat wel gaan proberen, dit middel bleek scheen eigenlijk het zelfde te zijn als het oude middel maar in een vernieuwde capsule die beter doserend zou afgeven.
SONY DSCGerard begon met Stratera, 65mg 1 maal per dag, maar dit middel bleek een regelrechte ramp,.
Gerard vertelt: ” ik zat in de 2e klas van de havo, nog steeds op dezelfde school, ik had een ontzettend vette loesje agenda, ik bedoel die teksten kom op!.., maar die was er alleen in het roze, so what”.
Mensen die Gerard kennen weten dat hij lang haar heeft, en toen een nieuw meisje in zijn klas zijn roze agenda zag, in combinatie met zijn lange haar, zei ze: ”kom laten we ook maar meteen een meisjesnaam voor je uitzoeken, wat dacht je van… of…. nee laten we….. kiezen”.
”Op dat moment werd het bij letterlijk zwart voor de ogen, heb haar bij haar riem en kraag gepakt, boven me hoofd genomen en naar het bord geslingerd” vertelt Gerard.

In de periode die volgt heeft Gerard zich nog 3 keer van het leven proberen te beroven.
Hij is vervolgens naar buiten gelopen, via een bankje op een hek gesprongen en via het dak van een schuurtje op het dak van de school geklommen.
Hij is daar gaan zitten totdat uiteindelijk de directeur van de school naar buiten kwam om mij tot bedaren te brengen en naar beneden te praten.
Gerard zegt:” Hij heeft er 3 uur gestaan, totdat de taxi kwam waarmee ik altijd van school naar huis gebracht werd.
Ik ben toen geschorst, en mocht mits mijn behandeling werd aangepast weer terug komen, die nieuwe medicijnen moest ik direct mee stoppen”.
Want zoals hij op die medicijnen reageerde kende de school hem niet en de school kon de bijwerking alleen op de medicijnen afschrijven.6
Gerard is toen overgegaan op DEX-Amphetamine capsules, 85mg, 2 maal daags, tot zijn 18e heeft hij dat geslikt in steeds mindere mate, de weekenden wou hij vanaf het begin die medicijnen al niet nemen.
Op zijn 16e begon Gerard met blowen en merkte meteen het verschil als hij die dag wel blowde maar geen medicatie nam.
Zijn ouders beschreven hem toen als normaler/levendiger dan als hij de medicatie wel nam, en ze hadden tegelijk ook het gevoel dat hij zich rustiger gedroeg.
Vergelijk het met de rust die hij had bij het nemen van 130mg DEX-Amphetamine, 2 keer per dag.
Dat was voor Gerard het moment om op te biechten dat hij in die weekenden blowde, wat voor zijn ouders in eerste instantie een echte nogo was.
De psychiater wilde er ook niks van weten en zeker niet in combinatie met de medicatie die Gerard toen kreeg, en hij moest weer terug aan de medicatie die de psychiater hem voorschreef, alleen nu constant.
In de periode die volgt heeft Gerard zich nog 3 keer van het leven proberen te beroven.
Hij sneed zijn polsen, nam 15 tabletten tegelijk, en dat was het moment dat hij van zijn ouders van die  medicatie af moest omdat hij zei dat als hij weer zoiets zou krijgen, en zich weer voelde als een kasplantje dan zou hij het gewoon weer proberen.
Er kwam een periode van afkicken…

en toen ging Gerard uiteindelijk weg met een recept voor medcinale cannabis!
De destijds behandelend huisarts Scholtes C.G.A.M hoorde van zijn verleden, en wiet gebruik destijds, en die vond dat beter dan die andere medicatie, ” lekker zo doorgaan”, maar ik kan het je niet voorschrijven.
Gerard is toen rustig aan gaan blowen, en leerde gaandeweg steeds meer en meer.
Inmiddels zijn we nu 8-9 jaar verder, hij kweekt nu 7 jaar, en maakt sinds een jaar of 4 a 5 zijn eigen tinktuur, Ice Hasj, AHO, BHO en alles wat daarmee te maken heeft heeft Gerard wel geprobeerd.
1Hij zat er mee dat hij nog steeds geen officiële verklaring had, en de behandelend arts destijds was al een tijdje met pensioen, dus die kon nu ook geen stappen meer ondernemen om het alsnog officieel te krijgen.
Hij maakte een afspraak met een nieuwe huisarts, en heeft het hem voorgelegd.
In eerste instantie wilde hij er niks van weten, maar Gerard liet het er niet bij zitten.
Hij klopte aan bij de stichting P.G.M.C.G, waar die geweldig werd geholpen door marian, ze bood zelfs aan de huisarts te woord te staan om informatie te verstrekken en eventueel door te verwijzen naar een andere arts.
Met die toezegging heeft Gerard nog een afspraak gemaakt bij de huisarts, en die nogmaals verteld over mijn gebruik 3 maal daags 5 druppels tinktuur van een gebalanceerd soort THC:CBD 1:1, en s’avonds een hoge THC om in slaap te komen.
Hij vertelde dat hij iemand kende van de stichting die hem meer kon vertellen en eventueel met een andere arts in contact kon brengen die het meer voor schreef.
Zijn huisarts wilde dat wel, en ze spraken af een week later nog een keer een afspraak te maken zodat hij zich er wat meer in kon verdiepen.
Die week erop heeft hij contact gehad met Marian en met de apotheek, en op de afspraak was het nog maar een kort gesprek en ging Gerard uiteindelijk weg met een recept voor medcinale cannabis!7
Van de bediol wordt Gerard op zich wel rustig voor een uurtje, als hij het rookt of verdampt.
Daarna begint zijn hoofd weer op gang te komen en weer op hol slaat, hij moet dan weer een jointje draaien of een dampje nemen, zijn tinktuur moet nog even staan door hij die kan testen.
Of Gerard het ook vergoed gaat krijgen weet hij op dit moment nog niet.(  inmiddels heeft Gerard me verteld dat hij het niet vergoed krijgt)

Heb jij zelf ook een aangrijpend, interessant, of nieuwswaardig verhaal?, neem dan contact op met wietblog via casto@wietblog.com, of meld je aan op weedforum.eu!
forum-logo

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA