Zo gaat het KWF om met vragen op social media.

Nadat vorige week het artikel was verschenen “Standpunt van het KWF over medicinale cannabis”.  Waren er veel mensen vragen stelden aan het KWF via Facebook en Twitter. Ze snappen niet dat er geen onderzoek is gedaan naar cannabis als kanker medicijn. Terwijl het KWF zelf aangeeft al vanaf de 70 jaren bekend te zijn met de werking die cannabis heeft op kankercellen.

Hier een paar reactie zoals ze op social media terug te vinden zijn.

Het KWF op Twitter

Op Twitter is zelfs PVV Oost-Vlieland het eens met de inhoud van het blogje. Ze vonden het in ieder geval opmerkelijk genoeg om er een tweed over te maken. Van uit het KWF kwam er geen reactie op terug. Dat juist iemand van de PVV een partij die altijd die negatief tegen over softdrugs heeft gestaan. Juist ook dit onder de aandacht brengt vond ik wel opmerkelijk.

Maar ook iemand die het schijnbaar al vaker met het KWF aan de stok heeft gehad willen nu toch wel eens antwoord. Het KWF zwijgt ook hier nog steeds in alle talen.

Wel zie ik ze op Twitter om nieuwe donaties vragen en reageren bij mensen die aangeven te willen doneren of te collecteren. Maar er is niemand die de moeite neemt met een goed onderbouwde antwoord terug te komen.  Het lijkt als of er 2 standaard antwoorden liggen die men gebruikt als eerst het verwijzen naar de standpuntenpagina. En als tweede, ze  geven steeds aan dat ze zelf geen onderzoek doen maar deze alleen maar financieren. Voor mij is het moeilijk te geloven dat er volgens het KWF honderden onderzoeken liggen en dat er niet 1 verzoek is binnen gekomen voor financiële steun om de werking van cannabis aan te tonnen. Maar laten we dit nog in het midden laten. Het KWF had toch dan zelf geen onderzoek hoeven te doen. Maar hadden toch op ze minst op een onderzoek in die richten kunnen aansturen? 

Het KWF op Facebook

Maar ook op Facebook zijn er genoeg reactie gekomen op de pagina van het KWF.  Er kwamen bij mij  op bepaald moment meerdere meldingen binnen dat mensen hun berichten waren verwijdert van de Facebook pagina van het KWF.  Mensen die op dat moment gewoon op een normale manier hun verhaal vertelde of hun vragen aan het stellen waren.

Wel moest ik even lachen toen een foto van iemand zag, die waarschijnlijk niet wist hoe hij een screenshot moeten maken. Maar eigenlijk is het toch triest dat mensen zich zelfs genoodzaakt voelen om commentaar met een fototoestel  vast te moeten leggen.  Waarom het KWF de reactie nu heeft laten staan is mij eigenlijk niet echt duidelijk.

Tot nu toe is nog steeds geen fatsoenlijk antwoord gekomen van het KWF op de vragen van de mensen. Ze blijven steeds maar terug verwijzen naar de al eerder besproken standpunten-pagina waar dus de meeste vragen juist op gebaseerd zijn.

Mensen voelen zich daardoor echt niet serieus genomen, de reacties worden dan ook steeds meer grimmiger. Wat begrijpelijk is aangezien er donateurs, maar ook mensen tussen zitten die uit eigen ervaring spreken. En die voelen zicht behoorlijk in het hemd gezet door het KWF.

Het lijkt me dan ook handig als het KWF eens echt serieus naar hun eigen standpunten pagina gaat kijken. Of beter nog, ze zouden mijn blogje eens serieus moeten gaan lezen, misschien heel misschien komen ze dan tot de zelfde conclusie als mij en alle andere lezers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA