Medicinale cannabisgebruiker is altijd de klos.

Als medicinale cannabis gebruiker ben je altijd de klos, en overgeleverd aan de willekeur van de agent, gemeente en woningbouwvereniging.  Wat in de ene gemeente wel mag is bij de andere gemeente weer verboden. Waar de ene agent weg kijkt als je met je wiet over straat gaat. Zal de andere agent het in beslag nemen, domweg omdat je geen wiet bij je mag hebben op straat. Zonder medicinale verklaring ben je dan gewoon je wiet kwijt. Maar ook met medicinale verklaring is het aan agent wat hij doet. Vaak word de wiet van Bedrocan dan wel toegestaan. Maar heb je wiet gekocht bij een straatdealer of in de coffeeshop dan ben je de wiet kwijt en krijg je nog een boete op de koop toe ook. Zo gaat het met verhuurders precies het zelfde waar de ene verhuurder 5 planten geen probleem vind. Sta je bij een andere verhuurder al op straat omdat er 1 cannabisplant in de tuin is gevonden.  Deze willekeur zorgt voor heel veel onbegrip en veel problemen.

Gedogen is niet het zelfde als mogen.

Want hoewel er ook op de websites van de overheid te vinden is dat wiet bij bepaalde aandoeningen goed werkt. En ook al staat in Nederland het enige bedrijf wat in heel Europa legaal“medicinale” cannabis mag produceren en deze wiet naar verschillende landen binnen de EU exporteert en heeft dit bedrijf Bedrocan zelfs een vestiging in Canada. en is ze daar aan de beurs genoteerd. Dan nog is het ons als burgers nog steeds niet toe gestaan überhaupt 5 planten te mogen kweken. Gedogen is niet het zelfde als mogen. bij ontdekking worden de planten vernietigd.  

De cannabis van Bedrocan is bestraald dit geeft de wiet op ze zachts gezegd een mindere medicinale werking. Daarbij is de keuze voor een medicinale gebruiker erg beperkt. Ook is de wiet van Bedrocan net zo duur en soms duurder als in de coffeeshop. Dus gewoon weg niet te betalen voor en medicinale gebruiker als ik zelf.

Onmogelijk om binnen het gedoogbeleid te blijven.

Maar ook als je de wiet van Bedrocan wel zou kunnen betalen. Dan nog kan je niet binnen gedoogbeleid te blijven. Nu neem ik me zelf even als voorbeeld. Om pijn te bestrijden gebruik ik in overleg met mijn arts ongeveer 4 a 5 gram wiet per dag. 4 gram per dag x 7 dagen dan zit je op 28 a 35 gram wiet voor een week. Zolang dit in de potjes van Bedrocan blijft zitten is er niet veel aan de hand, er staat op de verpakking bepaalde registratie nummer inclusief de sofinummer van de persoon die het voorgeschreven heeft gekregen.  Ook als  ik dan door een politie agent word aangehouden vanaf de apotheek naar huis, en hij ziet/ruikt dat ik cannabis bij me heb. Dan zal er weinig aan de hand zijn als ik het vervoer in de juiste verpakking van Bedrocan.

Maar heb je nu je medicijn via andere weg gehaald dan zal hij dat officieel in beslag MOETEN nemen. Het is namelijk illegaal, je mag wiet niet vervoeren of in bezit hebben. Als je onder de 5 gram zit ben je het gewoon kwijt, zit je er boven dan kan je dus ook nog eens een boete verwachten.

Met wiet op straat

Stel : Je rijd naar huis en je hebt net voor een week aan medicijn gekocht. Omdat je niet of niet goed reageert op de wiet van Bedrocan heb je besloten het via andere wegen te kopen. Dan kan het best zijn dat ik op de hoek word aangehouden door een agent die mijn medicijn in beslag neemt. Je mee neemt naar het bureau, je van me vrijheid en tijd beroofd, en als cadeautje je dan ook nog eens een extra print geven. En dat alleen omdat je dan je medicatie bij je heb,  wat de dokter je voor heeft geschreven. Alleen niet gekocht bij de juiste medicijn fabrikant,  En dit is nog het meest gunstigste geval, want als het niet op straat gebeur.

Wiet bij je thuis ontdekt

wiet voorraadje

voorraadje wiet

Maar je bent medicinale cannabis gebruiker, je bent net bij  jou “apotheek”  geweest en je hebt voor 1 week of 2 aan voorraad in huis. Er word ingebroken jij bent er op tijd bij de dief vlucht. Je belt toch even de politie en de agenten vinden jou medicijn. Voor  sommige gemeente is 30 gram softdrugs genoeg reden een pand voor 3 maanden te sluiten of het nu huur of koophuizen koophuis betreft dit maakt dan geen verschil. Met de wet Damocles ben je als medicinale gebruiker echt niet veilig. Deze wet is veel te strak en word soms echt totaal verkeer en buiten proporties gebruikt.

Wat kan je als medicinale gebruiker nu doen?

Als je de wiet van Bedrocan niet kan betalen, of deze niet voor je werkt. Dan kan je eigenlijk totaal niks als je naar de wet kijkt. En ondanks dat zie toch ik toch steeds meer mensen die toch hun eigen wietplantje willen kweken. Toch zie je steeds meer mensen die wel het risico nemen om hun eigen medicijn te maken.

Zelf blijf ik zoveel mogelijk binnen het gedoogbeleid. Er komen maximaal 5 planten in huis.  Ja ik kweek binnen, dit om de ontdekking van de planten te verkleinen. Mijn tuin is nogal open en je zou vanaf de straat de planten al snel kunnen zien staan.  Iets wat niet de bedoeling is. Ook kunnen de soorten die mij het beste helpen nog wel een behoorlijke geur produceren.  Daarom kweek ik binnen onder verlichting en met afzuiger en filter. Als ik oogst dan zit ik vaak met veel te veel wiet. Soms behaal ik oogsten van meer als 500 gram. Ik probeer dan wel het in delen te verstoppen. Maar als ze 1x komen dan doorzoeken ze waarschijnlijk toch alles en ben ik als nog de klos.

En zoals ik al zeg, ik weet best dat het kweken verboden is bij de wet. Maar wat voor keuze heb ik eigenlijk dan wel? Weer terug aan de “reguliere” medicatie? Met al zijn bijwerkingen, weer trippend op de bank zitten op pillen van de dokter? Wat mij maar ook de zorgverzekering klauwen vol geld kost? En ook nog eens niet afdoende helpt. Of dan toch liever illegale medicatie die wel werkt. En waar ik minimale bijwerkingen van ervaar en waarvan de kosten als ik het zelf produceer op nog geen 100e kom van wat Bedrocan vraagt voor hun wiet. Moet ik me dan in de schulden werken, zodat ik straks als nog mijn huis moeten verlaten omdat ik deze niet meer kan betalen? 

Mocht ik ooit voor een rechter komen te staan dan zal ik mij beroepen op.

Artikel 1 van de grondwet

Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.

Hoe is het dan mogelijk dat de volgende kwekers wel legaal hun wiet telen ?

Hiv Patiënt Rudolf Hillebrand uit Amsterdam
Medicinale cannabis gebruiker Wim Moorlag

In mijn ogen geeft Artikel 1 van de grond wet mij nu net zo goed het recht om voor mijn eigen medicijn te mogen zorgen. Bij de twee boven staande gevallen was er ook spraken van medicinale gebruik. Net als bij 1000e andere mensen die hun plantje willen kweken. Dan mag je toch van uit gaan dat door deze gerechtelijk uitspraken op basis van Artikel 1 ze voor iedere Nederlander telt die een medicinale verklaring heeft?

 

One thought on “Medicinale cannabisgebruiker is altijd de klos.”

 1. daar heb je wel een goed punt maat, ben toch bang dt je bakzeil halt.
  zoals we weten wordt er met twee maten gemeten die wel en die niet, in tilburg wel je eigen mediijn mogen laten groeien, en in andere gemeente niet.
  dacht dat we 1 land 1 natie waren, bljkbaar bestaat dit landje uit vele kleine eilandjes, want over doelgerichte regelgeving hebben ze nog veel te leren
  waarom per gemeente prijsverschillen zoals paspoort prijs,, sommige mensen zijn al verhuist doordat de zorg in de ene gemeente beter is en je meer vergoed krijgt als in een andere gemeente.
  het is niet alleen bij de cannabis, het is op alle fronten scheef.
  het wordt tijd dat we net als de fransen, gewoon alles stilleggen en taken, totdat je iets hebt gewonnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA